Naujienos

Laboratorijos darbą optimizuoti padės sistema IH500

Š.m. lapkričio 12 dieną Lietuvos laboratorinės medicinos draugijos ir VU Medicinos fakulteto surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Imunohematologija ir kraujo komponentų ištyrimas: sprendimai bei naujausios mokslinės tendencijos“ buvo pristatyta nauja inovatyvi, pilnai automatinė imunohematologinių tyrimų sistema IH-500.

Naujoji imunohematologinių tyrimų sistema IH-500 yra ypatingai novatoriška priemonė, keičianti ankstesnius imunohematologinių tyrimų standartus kur kas aukštesniais.

IH500 analizatorius apjungė funkcionalumą ir dizainą, kad patenkintų  visus šiuolaikinės imunohematologijos laboratorijos poreikius. Jis skirtas vidutinio ir didelio srauto laboratorijoms. Šis ypač kompaktiškas modelis maksimaliai optimizuoja laboratorijos darbą.

Su IH500 reagentus ir mėginius galima pildyti nepertraukiant sistemos darbo. Papildomų tyrimų užsakymas ar papildomų reagentų įdėjimas vyksta nepertraukiant atliekamų, anksčiau užstatytų tyrimų. Reagentai tiesiog įdedami pro priekyje esančius stalčius bet kokią tvarka. Analizatorius pats juos sudėlioja pagal reikiamą tvarką ir nuskanuoja jų barkodų lipdukus. Visi tyrimai atliekami pagal loginę seką. Užsakius grupę tyrimų, analizatorius parinks optimaliausią įvykių atlikimo eigą, kuri leis sutaupyt laiko bei užtikrins 100 proc. reagentų sunaudojimą.

Kitas inovatyvios sistemos privalumas yra nuotolinis tyrimų rezultatų validavimas. Esant poreikiui, pagal nustatytus kriterijus tyrimų rezultatus galima validuoti ir per atstumą, iš kito kompiuterio. Tai ypač patogu, jei naktį ar budėjimo metu tyrimų rezultatai reikalingi personalui, kuriam nesuteikta teisė validuoti rezultatą.

Naujajam analizatoriui nereikia kasdienės priežiūros, pasirūpinti juo teks tik sykį per savaitę. Ši sistema taip pat turi ypač patogų, lietimui jautrų ekraną, yra kompaktiška, todėl gali būti statoma tiesiog ant stalo. Ji pasižymi ir  aktyvia QC stebėsena, todėl prieš kiekvieną daromą tyrimą bei papildant sistemą naujais reagentais analizatorius patikrins kiekvieno reagento galiojimo datą, partiją, atliks kokybės kontrolę. Sistema turi CE atitiktį pagal direktyvą 98/79/EB.

Naujuoju analizatoriumi galima atlikti tokius tyrimus kaip kraujo grupių, kryžminio grupavimo, antikūnų skriningo ir indentifikavimo, fenotipavimo, tiesioginio kumpso mėginio, antikūnų titravimo, pavienių antigenų nustatymas ir kt.