Naujienos

Interlux Group bėgimo klubas: labiausiai įtraukia treniruotės

Ketvirtasis bėgimas drauge su kolegomis – tiek kartų Interlux dukterinių kompanijų bėgimo entuziastai jau startavo drauge, įvairiose Lietuvos vietose vykstančiuose bėgimuose. Paskutinysis – Nike We Run 2019 bėgimas praošė pačioje birželio pradžioje ir vėl padovanojo kolegoms daugybę gerų emocijų bei sinergijos jausmą, juk bėgti daug lengviau ir smagiau, kai drauge – bendradarbiai, o „on-line“ savo komandos naujienas aktyviai stebi ir komentuoja dar didesnė kolektyvo dalis. Paklausėme kolegų, kaip jie vertina šią komandinę veiklą ir kodėl bėgimas taip „veža“.

Maratonas – tai tik kulminacija, labiausiai įtraukia treniruotės

„Suskaičiavau jau 4-tą atminimo medalį, kurį pelnėme drauge su  Interlux Group bėgimo komanda. Dalyvaujame įvairiuose bėgimuose. Tradicijos bus tęsiamos tol, kiek kojos neš“, –  juokauja UAB Multilabo vadybininkas Evaldas Lukoševičius.

 

 

Pasak kompanijos Multilabo vadovo Igno Kamantausko, vaizdingos Interlux dukterinių kompanijų biurų apylinkės „pakišo“ mintį imti drauge treniruotis prieš varžybas. „Esame įsikūrę Žaliųjų ežerų kaimynystėje, tad po darbų su kolegomis periodiškai išbėgame pasitreniruoti. Smagu bėgioti kartu, nes tai neformalus laikas naujoje, ne biuro aplinkoje, kur visi yra tiesiog bėgimo entuziastai. Taip pat smagu įtraukti ir kitus kolegas, matyti, kaip komandos narių skaičius auga“, – sako I.Kamantauskas.

„Pernai vasarą Interlux „bėgimo klubo“ treniruotės vykdavo reguliariai, 1-2 kartus per savaitę. Bėgdavome neintensyviai, kad prisijungtų visi norintys kolegos. Šiemet sezonas dar tik įsibėgėja, kol kas daugiau treniruojamės individualiai, bet net ir šiuo atveju darbe treniruotes aptariame, taigi vieni kitus tikrai palaikome ir skatiname rengtis startams.“, – pasakoja UAB Multilabo technologijų taikymo specialistas Vilius Poderys.

Viliui Poderiui pritaria ir kolega Evaldas Lukoševičius – pasiruošimas maratonams yra labai svarbi Interlux „bėgimo klubo“ veiklos dalis. „Motyvacija ir patarimai apie treniruotes, tinkamiausią aprangą, mitybą – tai mūsų podarbinio bendravimo temos. Ruošdamiesi visi turime bendrą kilnų tikslą.“, – įsitikinęs E. Lukoševičius.

„Kiekvienas gali inicijuoti treniruotę ir mūsų bėgikų FB grupėje pasiūlyti kolegoms prisijungti. Ši FB grupė – mūsų virtuali pasitarimų erdvė. O jei neišeina sudalyvauti bėgime – čia gali stebėti kolegų startus ir jaustis tarsi maratone“, – sako vadybininkas Vilius Grikšas iš kompanijos Laborama, vienas pirmųjų bėgimo su kolegomis iniciatorių.

Bėgimas padeda atsikratyti streso

„Bėgimas ir dviračių sportas – puikios priemonės kovoje su stresu, kurio šiuolaikiniuose darbuose netrūksta. Aktyvus sportas „gamina“ ir laimės hormoną – endorfiną. Bėgimas ir kitos aktyvios sporto šakos populiarėja, nes vis didesnė visuomenės dalis tampa sąmoningesnė dėl savo sveikatos“, – sako I. Kamantauskas.

Pasak E. Lukoševičiaus, bėgimas yra ir puikus antidepresantas „Po įtemptos dienos keletas kilometrų miško keliuku ar Nėries pakrante atgaivina ir kūną, ir sielą. Tiesa, kaip ir visais laikais, žmonės vaikėsi diktuojamų madų, o dalyvauti maratone šiandien yra madinga, tad dalis žmonių renkasi dalyvauti masiniuose bėgimuose dėl jų populiarumo. „Gal vaikytis madų ir kvaila, bet ši mada – sveika. Be to, reguliariai bėgiodamas, gali palaikyti tinkamą kūno svorį, išvengti kraujotakos sutrikimų, o gal ir atitolinti senatvę.“, – svarsto  UAB Multilabo vadybininkas E. Lukoševičius.

 

 

Pasak V. Grikšo, maratonų populiarumą gali lemti kritinė masė tuo užsiimančių žmonių, o taip pat  – įvairios programėlės, kurios ne tik skatina fiksuoti ir dalintis bėgimų rezultatais su draugais, bet ir siekti tobulėti.

„Bėgdamas gali save išbandyti, nustebinti, leisti atsipūsti galvai. Manau tai ir yra vienos iš pagrindinių priežasčių, kodėl bėgimai šiuo metu vis labiau populiarėja.“, – įsitikinęs  UAB Multilabo technologijų taikymo specialistas Vilius Poderys.

„Bėgimas yra ir mažiausiai kaštų reikalaujantis sportas, kuris leidžia išbandyti savo galimybes.“, – sako Audrius Markevičius iš UAB Multilabo.

Laiko planavimas – raktas į aktyvų ir įdomų laisvalaikį

Ieškant ir stengiantis, laiko sportui visuomet galime atrasti, – įsitikinę Interlux bėgimo komandos nariai.  „Sportui laiko turime nedaug, bet mes juk ir nesame profesionalūs sportininkai. Svarbiau ne  sportui skiriamas laikas, bet periodiškumas – bent kartą ar du per savaitę išbėgti ar „praminti“ dviratį.“, –  tikina Vilius Poderys iš kompanijos Multilabo, kurio mylimiausios sporto šakos – bėgimas, važiavimas dviračiu ir lygumų slidinėjimas.

„Bėgimas taip pat lavina ir valią bei discipliną. Ar visada planuoti ir vykdyti yra lengva? Ypač, kai tiek daug kitų veiklų aplinkui?“, – klausia Vaidas Pudžaitis, kompanijos Multilabo padalinio vadovas, įsitikinęs, jog teisingai sudėlioti prioritetai visuomet leidžia aktyviai ir prasmingai leisti laiką po darbo. „Tiesa, veiklas gyvenime dėliojame prioritetine tvarka, tad sportas kartais nukenčia.“, – pripažįsta Vaidas.

Kiek kebliau rasti laiko sportui mažamečius auginantiems tėveliams. Tačiau net ir šeimą, darbą bei sportą galima suderinti – tikina mūsų kolegos iš Interlux „bėgimo klubo“.

Štai keturis šaunius vaikučius auginantis kolega Vilius Poderys juokauja, jog darbo metu jis nesportuoja, o sportuodamas – nedirba. „Šeima jau seniai žino, kad sportas man patinka ir išleidžia pasportuoti. Aš stengiuosi tuo nepiktnaudžiauti. Mano vaikai irgi lanko sportinius būrelius, dalyvauja varžybose, taigi vieni kitus suprantam ir vieni  dėl kitų stengiamės.“, pasakoja V.Poderys.

 

 

Kauno, Vilniaus ir Nidos maratonai, taip pat mažesni, bet patrauklūs bėgimai, kaip patriotinėmis vertybėmis įkvepiantys bėgimai „Už blaivią Lietuvą“, „Sausio 13-tosios bėgimas“, „Mindaugo karūnavimo dienos bėgimas“ – tai šios vasaros Interlux bėgimo komandos planai. Tačiau svarbiausia – įtraukti dar daugiau kolegų ir visiems drauge tiesiog puikiai praleisti laiką po darbų.

Šviesios nuotaikos, atkaklūs ir laimingi – tokie yra Interlux bėgimo komandos nariai, kurių pasiryžimą drauge sportuoti palaiko ir remia Interlux įmonių grupė, prisidedanti prie įvairių socialiai atsakingų projektų, bei siekianti savo darbuotojus motyvuoti tvaria aplinka, rūpesčiu kolektyvo sveikata bei sveika gyvensena, bendromis darniomis vertybėmis.