Naujienos

Beveik 2 000 žmonių nemokamai pasitikrino su „Interlux“ diabeto savikontrolės priemonėmis

Socialiai atsakinga kompanija „Interlux“, norėdama padėti pavojingos ir taip masiškai plintančios ligos – diabeto – ištiktiesiems bei paskatinti prevenciškai pasitikrinti kuo daugiau Lietuvos gyventojų, prisijungė prie Pasaulinei diabeto dienai paminėti skirtos, lapkričio 13–15 dienomis „Eurovaistinių“ tinklo organizuotos akcijos ir padovanojo galimybę išsitirti cukraus kiekį kraujyje bei sužinoti apie mūsų dienų maru vadinamo diabeto pavojų net 2 000-iams žmonių.

„Daug dėmesio kasdienėje veikloje skiriame socialinei mūsų įmonės atsakomybei, esame Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) nariai, atitinkame aukštus ISO kokybės standartais, sukūrėme net vidinį įmonės Etikos kodeksą ir prižiūrime vieni kitus, kad jo sąžiningai laikytumėmės. Stengiamės nelikti nuošalyje, kai yra galimybė padėti žmonėms ugdyti sveikos gyvensenos, savityros gebėjimus, ar pagelbėti besigrumiantiems su ligomis“, – sako kompanijos „Interlux“ vadovas dr. Audrius Matuzevičius.

Pasak jo, dėl mūsų visuomenėje išplitusios nutukimo problemos ir diabetui palankaus greito šiuolaikinio gyvenimo ritmo, diabetas pasiglemžia vis daugiau naujų aukų. „Viena svarbiausių žinučių, kurias stengiamės perduoti diabetu sergantiems žmonėms – tai suvokimas, kad tęsti visavertį gyvenimą jie galės sužinoję tikslią ir išsamią informaciją apie savo būklę, sulaukę gydytojo ir artimųjų pagalbos, supratę savistabos svarbą ir išmokę taisyklingai sau padėti“, – įsitikinęs dr. A. Matuzevičius.

Pasak mokslų daktaro, „Interlux“ skatina atsakingą diabetu sergančių žmonių požiūrį į ligos kontrolės svarbą, tad džiugu, kad pastaroji diabeto prevencijos akcija sulaukė tokio didelio susidomėjusių ir išsityrusių žmonių skaičiaus.

Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos „Akropoliuose“ įsikūrusiose „Eurovaistinėse“ vykusioje akcijoje, visi norintieji galėjo nemokamai pasitikrinti gliukozės kiekį kraujyje su „Interlux“ platinamais gliukomačiais „Glucocard X-mini plus“ ir „Glucocard X-sensor“   diagnostinėmis gliukozės juostelėmis.

Anot „Interlux“ Šeimos medicinos ir sveikos gyvensenos technologijų grupės vadovo Aivaro Pliauckio, aktyviausi buvo šiauliečiai – akcijoje jų dalyvavo net 700. „Vilniuje ir Klaipėdoje gliukozės kiekį kraujyje išsityrė po 450 žmonių. Kauno Akropolyje vykusios akcijos metu buvo sulaukta 350 dalyvių“, – pasakoja A. Pliauckys.

Sergantiems diabetu „Interlux“ pristato platų asortimentą, skirtą diabeto ligos kontrolei ir pagalbai.

„Akcijoje dalyvavę žmonės turėjo galimybę išsitirti su itin aukštos kokybės gliukomačiu „Glucocard X-mini plus“ su automatiniu kodavimu, kuris eliminuoja hemato krito, maltozės, trigliceridų kiekio, dalinio deguonies slėgio kraujyje įtaką rezultatų tikslumui. Šis gliukomatis atitinka naujausią ISO 15197:2013 kokybės standartą, todėl padeda geriau kontroliuoti diabetą, parinkti gydymą, reguliuoti dietą ar vaistų dozes“, – įsitikinęs A. Pliauckys.

Naujiena diabeto kontrolės priemonių srityje, anot „Interlux“ Šeimos medicinos ir sveikos gyvensenos technologijų grupės vadovo, yra glikuoto hemoglobino (HbA1c ) matuoklis „A1C Now“, kuris parodo trijų mėnesių gliukozės vidurkį. Tai revoliucinis aparatas, sudarantis galimybę sergantiems diabetu tirtis neišeinant iš namų ar esant bet kurioje kitoje vietoje – gydytojo kabinete, diabeto klube ar kitur. Rezultatai gaunami vos per penkias minutes.

„Interlux“ taip pat tiekia tokius svarbius diabetu sergantiems produktus, kaip „BD Pen“ trijų ilgių adatas, tinkančias visų rūšių insulino injektoriams. Šis universalus produktas tinka tiek vaikams, tiek bet kokio kūno sudėjimo suaugusiesiems.

„Naujoje internetinėje parduotuvėje Hifamed.lt, kur galima įsigyti visas priemones diabeto kontrolei ir savityrai, taip pat pristatoma saldi naujiena, neabejotinai pradžiuginsianti diabetikus – tai „Biorela Choco“, pirmasis Lietuvoje šokoladas su probiotikais ir vitaminu D, becukris ir padedantis reguliuoti insulino apykaitą organizme“, – sako elektroninės parduotuvės valdymu besirūpinantis A. Pliauckys.

Hifamed.lt galite įsigyti ir natūralios kilmės maisto papildą, skirtą sergantiems diabetu – „Coccinia D“ su slyvinės kokcinijos (Coccinia  indica) ekstraktu ir vitaminu D ar hidrofilinį gelį „HemaGel“, greitesniam žaizdų gijimui.

2015 - 11 -16