Naujienos

Santariškėse jau veikia nauji japoniški dializės prietaisai

VUL Santariškių klinikose įdiegti nauji dializei skirti prietaisai DBB-EXA su šiuolaikine D-FAS įranga, – naujiena, Europoje pristatyta vos prieš pusmetį.  Naujoji įranga patikimiau apsaugos pacientus nuo galimų komplikacijų, susijusių su neigiamu kraujospūdžio svyravimų poveikiu. Ji taip pat yra saugesnė pacientui, nes monitoruoja sklandų širdies ir kraujagyslių sistemos veikimą.

Inovatyvią japonų gamintojo Nikkiso technologiją DBB-EXA Lietuvoje įdiegė moderniausias medicinos, mokslo ir pramonės technologijas Baltijos regione tiekianti kompanija Interlux.

Japonijoje su naująja įranga jau atlikta virš 5 milijonų dializės procedūrų ir gauti puikūs rezultatai. Nuo šiol Santariškių klinikų pacientams taip pat bus teikiamos ypač aukštos kokybės, saugesnės ir efektyvesnės dializės procedūros su  DBB-EXA technologija.

Naujieji prietaisai su D-FAS įranga yra ergonomiški ir automatizuoti, palengvinantys medicinos personalo darbą. Mažiau laiko sugaišdami dializės prietaiso priežiūrai, medikai galės daugiau laiko skirti ligoniui.

DBB-EXA prietaisas pats užsipildo krauju, tuomet automatiškai pereina į gydomąjį režimą, grąžina kraują ir signalizuoja dėl atjungimo – D-FAS sistema leidžia automatiškai atlikti visus dializės procedūros žingsnius be personalo priežiūros.

DBB-EXA dializės sistema, kaip ir dauguma kitų japoniškų inovacijų, pasižymi ergonomiškumu bei saugumu. Dėl unikalios konstrukcijos visa sistema yra pilnai dezinfekuojama, taip užkertant kelią pavojingų infekcijų plitimui krauju.

Ši technologija taip pat užtikrina geresnę paciento savijautą dializės procedūros metu ir yra saugesnė. DBB-EXA dializės procedūros metu neinvaziniu būdu pastoviai matuoja kraujospūdį ir pagal jo svyravimus reguliuoja ultrafiltraciją. Ši funkcija padeda gerinti dializės toleranciją ir seka sklandų širdies bei kraujagyslių sistemos veikimą. Pastoviai, nenutraukiant gydymo, reguliuojama ir tinkamiausia dializės dozė.

Kitas naujojo dializės prietaiso privalumas – tylus darbas, tad pacientai procedūros su  DBB-EXA metu jaučiasi ne tik geriau, bet ir komfortiškiau.

Visa reikiama informacija apie pacientą ir individualūs gydymo parametrai yra įrašomi į DBB-EXA prietaiso elektroninę Paciento kortelę. Įstačius šią kortelę į prietaisą, sistema gauna reikiamus duomenis ir gali pradėti gydymą, – duomenų nereikia kas sykį per naują suvedinėti.

Japonijos kompanija Nikkiso yra žinoma inovatyvių technologijų gamintoja, kurios produktai užima ženklias rinkos dalis medicinos pramonėje ir įvairiose kitose pramonės srityse – lėktuvų, naftos, elektronikos, maisto ir kt. Įkurta 1953 m., ji nuolat sėkmingai augo ir šiandien siekia 150 milijardų jenų (1,2 milijardo Eurų) apyvartą. Nikkiso pirmoji Japonijoje ėmė gaminti dializei skirtus prietaisus ir nuolat šias technologijas tobulina, atsižvelgdama į naujausias mokslo bei technologijų galimybes. Šis gamintojas valdo daugiau nei 50 proc. Japonijos dializės aparatų rinkos ir tiekia dializės aparatus į visas didžiąsias pasaulio rinkas.

Informacijos šaltinis: http://www.santa.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=2130%3Asantarikse-jau-veikia-nauji-japoniki-dializs-aparatai&catid=35%3Anaujienos&Itemid=373