Naujienos

Kas sekundę pasaulyje atliekamos 82 procedūros su BD Vacutainer® produktais, šiemet švenčiančiais 70-tąjį gimtadienį

Ar žinote, kad kiekvieną sekundę net 82-jų pacientų kraujo mėginiai laboratoriniams tyrimams yra surenkami į BD Vacutainer® mėgintuvėlius? Šiandien BD Vacutainer® kraujo paėmimo sistemos švenčia 70-tąjį gimtadienį.

Per metus yra įsigyjama net 10,3 milijardo BD Vacutainer® produktų, vadinasi kiekvieną sekundę  į sveikatos priežiūros įstaigas visame pasaulyje nukeliauja daugiau kaip 300 BD Vacutainer® produktų!

BD Vacutainer® produktais pasitiki viso pasaulio laboratorijų profesionalai, kadangi jų taikymas veninio kraujo tyrimams pagrįstas ne tik technologinėmis naujovėmis, bet ir tęstine kokybės kontrole ir moksliniais tyrimais. Vien nuo 2014 m. buvo publikuota daugiau kaip 11 000 reikšmingų klinikinių tyrimų apie BD Vacutainer® vakuumines kraujo paėmimo sistemas.

Saugios ir kokybiškos BD Vacutainer® vakuuminės kraujo paėmimo sistemos užtikrina patikimą kraujo mėginio fiksavimą, tikslius laboratorinių tyrimų rezultatus ir saugią kraujo paėmimo procedūrą pacientams ir personalui.

 

BD Vacutainer® – vakuuminių kraujo paėmimo sistemų pradininkas ir lyderis pasaulyje

Lygiai prieš 70 metų pirmosios BD Vacutainer® vakuuminės kraujo paėmimo sistemos kardinaliai pakeitė preanalizinio tyrimo etapo procesą, paversdamos jį ženkliai saugesniu, kokybiškesniu ir tikslesniu. BD Vacutainer® kraujo paėmimo sistemos yra sudarytos iš integralių ir tarpusavyje suderintų elementų:

  • adatos,
  • laikiklio,
  • vakuuminio mėgintuvėlio, užtikrinančių sklandžią veninio kraujo paėmimo procedūrą ir patikimą ėminio fiksavimą.

 

 

Remiantis Klinikinių ir laboratorinių standartų instituto (CLSI) standartu[1], nepagrįstas ir neatidus kraujo paėmimo sistemos (t.y. neatsiejamų jos dalių: mėgintuvėlio, laikiklio ir adatos) pasirinkimas yra vienas iš esminių neigiamų laboratorinių tyrimų kokybės veiksnių, galintis lemti tyrimo rezultato ir klinikinės diagnozės klaidas.

[1] CLSI. Validation and verification of tubes for venous and capillary blood specimen collection; Approved Guideline. GP34-A, vol.30 no.25. CLSI, 2010.

 

                                                              

 

[1] Chawla R, Goswami B, Tayal D, Mallika V. Identification of the Types of Preanalytical Errors in the Clinical Chemistry Laboratory: 1-Year Study at G.B. Pant Hospital. Labmedicine 2010; 4(2): 89–92.

[2] Plebani M, Carraro P. Mistakes in a stat laboratory: types and frequency. Clin Chem. 1997;43(8 Pt 1):1348-51.

 

Yra žinoma, kad iki 70% laboratorinių klaidų įvyksta dar neįdėjus mėginio į analizatorių, todėl būtina garantuoti ir monitoruoti kraujo paėmimo sistemų patikimumą, užtikrinant, kad jų veiksmingumas yra patikrintas, vykdant klinikinius mokslinius tyrimus ir tęstinę kokybės kontrolę, mėgintuvėlio sudėtinės dalys nesąveikauja su tiriamosiomis analitėmis, taip pat, ėminius pagal poreikį galima saugiai laikyti įvairiomis sąlygomis.

 

             

 

[3] Zwang O, Albert RK. Analysis of strategies to improve cost effectiveness of blood cultures. J Hosp Med. 2006;1(5):272-6.

[4] College of American Pathologists, Valenstein PN, Raab SS, Walsh MK. Identification errors involving clinical laboratories: a College of American Pathologists Q-Probes study of patient and specimen identification errors at 120 institutions. Arch Pathol Lab Med. 2006;130(8):1106-13.

 

 

 

 

 

Pažangios ir modernios BD Vacutainer® ėminių talpyklos padėjo pakeisti visą preanalizinio tyrimo etapo eigą

 Antrojo pasaulinio karo metu Džosefas Klaineris iš esmės pakeitė kraujo ėminių surinkimo technologiją, išradęs revoliucinį kraujo surinkimo būdą į pailgą stiklinį mėgintuvėlį su sandariu dangteliu. 1949 m. šis išradimas buvo užpatentuotas, o vėliau pavadintas „BD Vacutainer®“.

 

 

BD produktų asortimentas

 

 

 

Kodėl verta rinktis BD Vacutainer®?

 

Mėginio integralumas ir kokybė

BD Vacutainer® vakuuminiai mėgintuvėliai užtikrina patikimą ėminio fiksavimą ir mėginio kokybės stabilumą kiekybiniams ir kokybiniams in vitro diagnostikos tyrimams atlikti. Pažangios ir plačiai ištirtos BD Vacutainer® kraujo paėmimo sistemų sudėties ir funkcinės savybės užtikrina kraujo mėginio (kraujo, kraujo plazmos, kraujo serumo ir kt.) sudėties pastovumą, siekiant nustatyti įvairių medžiagų ar ląstelių koncentracijas įvairiomis sąlygomis kuo artimesnėmis toms, kurios yra žmogaus organizme.

 

Diagnostinis tikslumas ir patikimi laboratorinio tyrimo rezultatai

BD Vacutainer® kraujo paėmimo sistemos produktai užtikrina saugų, greitą ir kokybišką kraujo mėginio paėmimą, patikimą ir inovatyvų tiriamųjų analičių ir kraujo ląstelių fiksavimą ir tikslius laboratorinių tyrimų rezultatus [1].

[1] Ashavaid TF, Dandekar SP, Keny B, Bhambhwani VR. Influence of blood specimen collection method on various preanalytical sample quality indicators. Indian J Clin Biochem. 2008;23(2):144-149.

 

Saugus mėginio paėmimas profesionalams ir pacientams [2]

Pradėjus taikyti BD Vacutainer® Push button kraujo paėmimo rinkinius, susižeidimų aštriais instrumentais veninio kraujo paėmimo metu sumažėjo net 64% [3].

[2] Cantrell S. Battlefield microbic: When IPs gain upper hand. Healthc Purch News. 2012;(April).

[3] Mouser A, Uettwiller-Geiger D, Plokhoy E, Berube J, Ahuja AJ, Stankovic AK. Evaluation of pain and specimen quality by use of a novel 25-gauge blood collection set with ultra-thin wall cannula and 5-bevel tip design. J Appl Lab Med. 2017.

 

Komfortiškesnė procedūra

Pacientui mažiau skauda!

Unikalios plonasienės Ultra touch adatų kaniulės padeda užtikrinti greitesnę ir švelnesnę kraujo paėmimo procedūrą.

Patikimi šlapimo tyrimo rezultatai

BD šlapimo surinkimo mėgintuvėlių su stabilizatoriais naudojimas yra pagrįstas tęstinėmis mokslinėmis studijomis, todėl šios priemonės pasitelkiamos laboratorijose visame pasaulyje.

Yra įrodyta, kad uždaro BD Vacutainer® šlapimo ėminio indelio, kuriuo šlapimo ėminys iš šlapimo surinkimo indelio pritraukiamas tiesiai į vakuuminį mėgintuvėlį, naudojimas gali padėti sumažinti klaidingai teigiamų rezultatų tikimybę ir nepagrįstą antibiotikų terapijos taikymą[1].

[1] Mouser A, Uettwiller-Geiger D, Plokhoy E, Berube J, Ahuja AJ, Stankovic AK. Evaluation of pain and specimen quality by use of a novel 25-gauge blood collection set with ultra-thin wall cannula and 5-bevel tip design. J Appl Lab Med. 2017.

BD Vacutainer® šlapimo surinkimo mėgintuvėliai

 

BD Vacutainer® toliau plečia asortimentą, nuolat stebindami pasaulį unikaliais sprendimais laboratorijoms

Viena naujausių BD inovacijų – tai pirmasis mechaninis vakuuminio mėgintuvėlio atskiriamasis barjeras. BD Vacutainer® Barricor™ kraujo plazmos mėgintuvėlis su ličio heparino priedu yra pirmasis pasaulyje mėgintuvėlis su mechaniniu, o ne geliniu barjeru. Mechaninis barjeras kraujo plazmos atskyrimą vykdo viso centrifugavimo proceso metu, o ne tik kelias pirmąsias minutes, todėl po centrifugavimo (kurio laikas gali būti sutrumpintas iki vos 3 minučių!) gaunama ypač švari kraujo plazma, tinkama net patiems jautriausiems kraujo tyrimams. Barjeras yra visiškai saugus – kraujo ląstelės ir kiti kraujo ėminio komponentai nesąveikauja su mechaniniu barjeru, todėl maksimaliai sumažinama tyrimo rezultato nuokrypio rizika.

 

BD Vacutainer® Barricor™ plazmos mėgintuvėliai

 

 

Kodėl BD Barricor™?

  • BD Barricor mėgintuvėliai su mechaniniu barjeru eliminuoja gelio artefaktų susidarymo riziką.
  • Išvengiama fibrino masių ir gelio globulių susidarymo.
  • Trumpesnis rezultatų pateikimo laikas: centrifugavimo laikas – tik 3 minutės.
  • Geresnė plazmos kokybė: skirtingai nei mėgintuvėliuose su gelio barjeru, ląstelių migracija iš plazmos vyksta viso centrifugavimo metu.
  • Švaresnė plazma – 47-62% mažiau likutinių leukocitų, eritrocitų ir trombocitų.
  • Mažesnė hemolizės tikimybė.
  • Daugelio analičių stabilumas – net 7 dienos 2-8°C temperatūroje.
  • Tyrimų rezultatų patikimumas ir analičių stabilumas patikrintas su įvairiais laboratorinių tyrimų analizatoriais.
  • Efektyvumas patvirtintas nepriklausomų mokslinių studijų duomenimis.

 

Daugiau apie 70-imt BD Vacutainer® inovacijų metų galite sužinoti čia.